تبعات شکست توطئه اغتشاشات در ایران برای غرب-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد
یادداشت کمال خلف، تحلیلگر عرب‌زبان؛

تبعات شکست توطئه اغتشاشات در ایران برای غرب

هر شکستی تبعات و آثاری دارد و اگر از یک بیماری سخت، سالم بمانید بدون شک قوی‌تر، مصون‌تر، باتجربه‌تر و باانگیزه‌تر زندگی را دنبال خواهید کرد. آمریکا پس‌ازاینکه متوجه شد نقشه‌اش در داخل ایران محکوم به شکست است، در برخورد با جمهوری اسلامی دچار بحران گزینه‌ها خواهد شد و باید تاوان این شکست را بپردازند.
کمال خلف؛ تحلیلگر عرب‌زبان
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۱۶۵۵۴۱

تبعات شکست توطئه اغتشاشات در ایران برای غرب

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ایران توانست از مرحله سختی عبور کند و تقریباً پروژه کشته سازی بر ثبات داخلی این کشور تأثیر گذاشت؛ تحرکاتی که با اغتشاش، کشتار، تلاش برای مجهز کردن مخالفان به سلاح، شبکه سازی و اخلال در نظام اقتصادی همراه بود و قصد داشت چهره جمهوری اسلامی ایران را به عنوان دولت و نظام مستقل نزد افکار عمومی مخدوش کند.


هدف توطئه این بود ایران را جامعه ای نشان دهد که رشته های گره خورده آن در دست عوامل خارجی است، ولی جمهوری اسلامی گره رشته ها را برید و نشان داد به خوبی توانسته است نقشه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و ترکیبی از شرکایش را شناسایی کند. اتفاقات اخیر فراتر از تصور ما از جامعه بانشاط ایران بود، مردمانی که آنها را به خوبی می شناسیم و می دانیم اگر بخواهند خشم خود را بروز دهند، آن را در قالب مطالبات اجتماعی و اعتراضات مسالمت آمیز مطرح می کنند و این موضوع در مناسبت های مختلف تکرار شده است.

شکست سیا در عملیات پیچیده ای که رهبری آن را در داخل ایران برعهده گرفت، قابل کتمان نیست


این خشم با حادثه مرگ دختر کُرد ایرانی از کنترل خارج شد و یکی از عوامل ناآرامی های اخیر ایران بود. برای آمریکا و شرکایش این حادثه فرصت مناسبی بود که از آن در جهت منافع خود بهره برداری کنند و ورق ها را به هم بزنند؛ پرده ای ببافند و خود و نقشه هایشان را پشت آن پنهان کنند تا ساعت صفر هجوم از داخل ایران و بازی با سرنوشت دولت و مردم این کشور فرا برسد.


توطئه آمریکا و شرکایش در حالی شکل گرفت که راهبرد آنها در فشار حداکثری، تحریم های زنجیره ای، تهدید به جنگ، عملیات غیرنظامی ازجمله مانور دریایی و تهدید نفتکشها، حملات سایبری، فشار در میز مذاکرات وین شکست خورد و نتوانستند ایران را به عقب نشینی و دادن امتیاز وادار کنند.

 
واضح است با وجود اینکه دستگاه اطلاعاتی آمریکا و متحدانش تلاش زیادی کردند تا تلاش هایشان موفقیت آمیز باشد و نقطه عطفی در پرونده ایران ایجاد، تهران را به چرخش در مواضع داخلی مجبور کنند و درنهایت با تکه های پازل خود توطئه براندازی را شکل دهند، ورق بازی در داخل ایران شکست خورد. آنها با این شکست در تأثیرگذاری بر دیگر پرونده های منطقه ای نیز ناکام خواهند ماند.


دلایل شکست تلاش های آمریکا و متحدانش زیاد است، اما مهمترین آن را می توان برخورد صبورانه ایران، خویشتنداری در مواجهه با ناآرامی ها، خردورزی و شناسایی دقیق مسیر گره تارها و دستگیری موفق لیدرهای اغتشاشات و عوامل داخلی ناآرامی ها در داخل کشور دانست. همزمان با این اقدام، ایران برخی اصلاحات در شیوه برخورد با تخلفات اجتماعی و نیز اصلاح کار «پلیس امنیت اخلاقی» را دنبال کرد و نحوه برخورد با افراد بی حجاب و بدحجاب را مورد بازنگری قرار داد.

 

خروج ایران از بحران/ ماجرا تمام شد؟

هر شکستی تبعات و آثاری دارد و اگر از یک بیماری سخت، سالم بمانید بدون شک قوی‌تر، مصون‌تر، با تجربه‌تر و با انگیزه‌تر زندگی را دنبال خواهید کرد. معتقدم آمریکا پس از اینکه متوجه شد نقشه اش در داخل ایران محکوم به شکست است، در برخورد با جمهوری اسلامی دچار بحران گزینه‌ها خواهد شد و باید تاوان این شکست را بپردازند.


اتفاقاً شکست سیا در عملیات پیچیده ای که رهبری آن را در داخل ایران برعهده گرفت، قابل کتمان نیست و نمی توان آن را با عملیات دهه های گذشته دستگاه اطلاعاتی آمریکا در جوامع مختلف که به براندازی حکومت ها و بی ثبات کردن کشورها منجر شد، مقایسه کرد. عملیات هایی که تحریک افکار عمومی با تبلیغات رسانه ای، تحریک به شورش، ایجاد کانون های حملات مسلحانه، جدایی طلبی و کانتون های قومی و جنگ های فرقه ای بخشی از دستور کار آن بود.


در هفته های اخیر بیش از یک پرونده که در جریان حوادث داخلی ایران متوقف شده بود، به جریان افتاده و روند گفت‌وگوی ایران و عربستان با دیدار حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران با فیصل بن فرحان، همتای سعودی اش در اردن به حالت قبل خود بازگشته است.

بی تردید موفقیت ایران در شکست توطئه ای که امنیت ملی اش را نشانه رفته بود، بدون هزینه و تبعات نخواهد بود


علاوه بر این، پرونده جنگ در یمن از سکون خارج شد و با اقدام میانجی گرانه عمان و سفر هیئتی از این کشور به صنعا، نشانه هایی از پیشرفت ظاهر شد. حتی در موضوع مذاکرات هسته ای نیز در نشست ایران و طرف اروپایی درباره بازگشت طرف ها به میز مذاکرات تبادل نظر شد که در کانون توجهات قرار گرفت.


گرچه دولت آمریکا تأکید می کند تمرکزش بر مذاکرات هسته ای نیست و بر افزایش همکاری نظامی میان تهران و مسکو و جنگ اوکراین متمرکز است، اما انتظار می رود در چارچوب «بحران گزینه ها در مقابله با ایران» مواضع جدید آمریکا در چند روز آینده اعلام شود و تمایل خود را به بازگشت به توافق هسته ای اعلام کنند.


همه این موارد و تصمیمات اتخاذشده که همزمان رخ داده اند، چیزی جز نشانه‌های تأیید شکست آمریکا در ایجاد آشوب در ایران و بازگشت اوضاع به قبل از ناآرامی ها نیست. بی تردید موفقیت ایران در شکست توطئه ای که امنیت ملی اش را نشانه رفته بود، بدون هزینه و تبعات نخواهد بود و شاهد خواهیم بود این کشور نسبت به قبل در موقعیت و جایگاه قوی تری قرار خواهد گرفت.


ایران در این جایگاه می تواند حملاتی علیه دشمنانش ترتیب دهد، منظورم صرفاً حملات نظامی نیست، بلکه حملاتی است که به طور مستقیم نقش و جایگاه منطقه ای تهران را در تحقق دستاوردها، گرفتن امتیازها و تقابل با قدرت‌های نوظهور بین‌المللی ارتقلا می دهد و می تواند به تسریع افول و نفوذ آمریکا در نقاط مختلف جهان بینجامد.


منطق حکم می کند بعد از بحران و اغتشاشات در داخل ایران، اوضاع با آنچه پیش تر در جریان بود متفاوت باشد، تنها کاری که باید انجام دهیم این است که منتظر بمانیم و تحولات را تماشا کنیم.

 

ارسال نظر